עו"ד בנקים

הבנקים מהווים מוסד שהציבור לא מחבב, וזאת בלשון המעטה. אמנם מדובר בגוף שהוא הכרח המציאות, ובפרט בעולם של היום – אף אחד הרי לא רוצה לקבל את השכר שלו למשל במטבעות זהב ולהחביא אותם מתחת לבלטות או בגומחה בקיר מאחורי הספרייה – אבל ההתנהלות של הגופים רבי העוצמה האלה, ובפרט במקרים שבהם הלקוחות, כלומר אנחנו, נקלעים לתקופה קשה, יוצרת מרירות רבה כלפיהם.

במקרים מסוימים אף נוצרים סכסוכים של ממש בין הבנק לבין הלקוח, וכשכך הדבר מומלץ בחום לפנות באופן מידי אל עו"ד בנקים, כלומר עורך דין שמתמחה בתחום הבנקים.

חשוב לזכור: יחסי הכוחות הראשוניים בין הבנק לבינינו אינם שוויוניים. לבנק יש עוצמה רבה הרבה יותר, החוק מתיר לו לנקוט בסנקציות שונות כלפינו והוא חמוש בסוללות עורכי דין, כך שכדאי שגם לנו יהיה כלי נשק או לפחות חומת מגן, כאמור עו"ד בנקים.

באילו מקרים עו"ד בנקים עוזר לנו להתגונן בפני הבנק?

כדאי לדעת שגם במקרים שבהם הלקוח מפר התחייבות חתומה שלו, אין פירוש הדבר שהצדק כולו עם הבנק, ובכל מקרה ישנן דרכים להתגונן בפני תביעה מצד הבנק או הטלת סנקציות שונות. לשם כך חשוב להכניס לתמונה כבר בשלב הראשון עורך דין מנוסה בטיפול בסכסוכים עם בנקים, ולהיעזר בבקיאות שלו כמו גם בניסיון בהתמודדות עם בנקים כאלה ואחרים.

כלי אחד שעומד לרשותו של עו"ד בנקים, ודרכו גם לרשותכם, הוא "פתח לצרות" – אם למשל בנק מסוים מעניק אשראי ללקוח שניתן היה להעריך מראש בסבירות גבוהה שלא יהיה ביכולתו לעמוד בהחזרים החודשיים, הרי שהבנק בעצם הכשיל את האדם, ועליו לשאת לפחות בחלק מהאחריות. גם הצעת מוצרים פיננסיים כאלה ואחרים בלי ליידע את הלקוח לגבי כל התנאים הרלוונטיים הינה בגדר התנהלות בעייתית מצד הבנק, ועשויה לשחק לטובת הלקוח (ולהוביל את הבנק לחפש פשרה הוגנת לשני הצדדים), ועוד דוגמה למצב שבו עורך דין בנקים מיומן מסייע ללקוחות להבהיר לבנק שמוטב לו לחפש פשרה סבירה היא כשנציגי הבנק התנו מתן שירות אחד של הבנק ברכישת שירות אחר מצד הלקוח.

עוד כדאי להדגיש שאם מוגשת נגדכם תביעה בהליך "סדר דיר מקוצר", רצוי להגיש בהקדם האפשרי בקשת רשות להתגונן.